28 Mayıs 2016

Firewatch

     Merhaba değerli okurlar. Yakın zamanda oynadığım ve gerçekten beni etkileyen bir oyunu sizlerle paylaşmak istedim. Oyunun beni en etkileyen tarafı görsel efektlerini kullanış şekilleri ve hikayesi.



      Oyun FPS tarzında. Hiçbir aksiyon içermeyen ve elimizde harita, pusula ile etrafı gezip görerek senaryonun ilerlediği bir oyun.
      Oyunu oynarken kendimi orienteering yarışmasındaymışım gibi hissettim. Haritanın kullanımını çok daha iyi öğrendim diyebilirim bu oyun sayesinde. Bir yerlere gitmek için her zaman haritayı kullanmak zorundayız. GTA gibi dinamik bir harita yok elimizde. Yolu bulmak için harita bilgisinden faydalanmak zorunda olmak benim hoşuma gitti diyebilirim.



          Oyuna başlarken ilk olarak karşımıza bir takım yazılar geliyor ve bu yazıların karakterimizin geçmişi ile alakalı olduğunu fark ediyoruz. Karakterimizin geçmişi anlatılırken bazı seçenekler sunuyor bize. Az da olsa geçmişinde bazı değişiklikler yapıyoruz karakterimizin. Geçmişi ile ilgili yazılar geçerken arada oyuna dönüyor. Şöyle söyleyeyim oyun başında önce yazı geliyor seçiyoruz sonra oyuna dönüyor sonra tekrar yazı sonra tekrar oyun. Yazılar olmadan söylemek gerekirse oyun başında çantamızı alıp arabamıza da binip bir ormana gidiyoruz. Çalılıkların arasına doğru ilerliyoruz. Yolda yürürken karşımıza ahşap bir gözcü kulesi çıkıyor. Yeni işimiz herkesten uzakta bir kulede tek başına gözcülük yapmak. Orman yangını gözcülüğü... karakterimizin geçmişi ile ilgili her şeyi öğreniyoruz oyunun başında.



        Gözcü kulesine tırmandığımızda telsizden ses geldiğini görüyoruz ve Delilah adlı hatunla tanışıyoruz. Bizim kuleden birkaç kilometre uzaktaki kulesini fark ediyoruz o sırada. Delilah oyun boyunca bizimle telsizle konuşan bir kadın. Aslında kendisi bizim amirimiz sürekli emir veriyor ve biz emirleri yerine getiriyoruz. Oyunun ilerleyen kısımlarında zaten olaylar farklılaşmaya başlayacak. Asıl hikaye olaylar farklılaşmaya başladıktan sonra başlıyor. Oyun başlarında karakterimizin neden öyle bir iş seçtiğini daha iyi anlayabiliyoruz diyelim. Oyunun Kalan kısmını da anlatırsam zaten ciddi spoiler veririm diye korkuyorum.
   

 (Görseller için Yayının devamına bakabilirsiniz)







6 yorum:

  1. Ah bu bilgisayar oyunları insanı bağımlı yapıyor:)))Teşekkürler tanıtım için. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet atmosferi ve güzel bir senaryo insanı kendine bağlayabiliyor. İlk yorum senden geldi ben teşekkür ederim efendim :)

      Sil
  2. Aaa, orman korucusu olmak hayallerimden biriydi, bu oyun tam bana göre gözüküyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman gerçekten sana göre bir oyun bu. Seni tatmin edebileceğini düşünüyorum. Gerçekçi bir yapıt ve insan kendini o koruculardan biri gibi hissedebiliyor.

      Sil
  3. spoiler versen iyi olurmuş :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler yorum için. Üzgünüm hikaye odaklı olduğundan spoiler veremiyorum sonra bana kızıyorlar :D

      Sil

İnsanın Elinden Kayan Yaşamı

      Selamlar değerli okurlar. Buralara uğramayalı yaklaşık bir yıl oldu. Keyifle yazdığım blogum, iş hayatıma yoğunlaşmamla birlikte diğer...