14 Ocak 2017

Yolculuk başlıyor!..



     İlk defa kişisel bir blog yazıyorum şu an. Yaklaşık 3 saat sonra yola çıkacağım. Neden yazdığımı bilmiyorum, normalde kendim hakkımda bir şeyler yazmak pek hoşuma gitmez. Gelecek zamanda yazar mıyım onu da bilmiyorum. Bugünlük böyle farklı bir şey yapmak istedim diyelim. Monoton bir hayatın götürülerinden bir nebze uzaklaşmak için iyi bir adım olabilir.

    Bugün evim olan İstanbul'a dönüyorum. Isparta'da Süleyman Demirel Üniversitesi'nde, Elektrik-Elektronik Mühendisliği okuyorum. Isparta'da okuduğumdan dolayı okul dönemi Isparta'dayım, tatil dönemlerinde de İstanbul'dayım. Yolculuk 8-9 saat sürüyor ve ben bu 8-9 saate yapacaklarımı hazırlıyorum; Kitap,dizi,film,oyun ne bulursam hazırlıyorum yolculuk için, yoksa çok sıkıcı oluyor yahu. Düşünsenize 8 saat boyunca oturup beklediğinizi. Dehşet verici bir durum ve ben dehşet verici durumlardan nefret ederim.


    Yanıma sıkılmamak için bilgisayarımı ve Sır adlı bir kitabı aldım. Bilgisayarda Celal Şengör ve İlber Ortaylının katıldığı bir program var 3.5 saat uzunluğunda. Yolumu yarılamış oluyorum bu programı izlediğimde. Bu keyif verici. Bu ara çok takım bilim insanları ve tarihçilerin ilişkilerine. Sebebini bilmiyorum ama sempati duymaya başladım bu insanlara karşı. Ne kadar sıkıcı gibi gelse de konuşmaları, (eskiden sıkılırdım.) gerçekten anlayarak dinlediğiniz zaman fazlasıyla keyif alabiliyorsunuz bu tarz söyleşilerden.



     Yanımda olan 2. item ise film arşivi. içinden 6-7 civarı izlemediğim film olduğu için onları izleyebilirim veya Breaking Bad dizisine kaldığım yerden devam edebilirim. Bu filmlere de vakit ayırdıktan sonra okuyabileceğim ve henüz başlamadığım bir kitap var elimde. Bu kitabı bir ay önce taşındığım evde buldum. İçeriği hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Merakta ediyorum çünkü kitap ile ilgili hiçbir şey okumadım araştırmadım. Neyle karşılaşacağımı yolda göreceğim bana biraz da olsun heyecan katan bu.






     Yolculuğa çıkmak insana iyi geliyor. Bunu her seferinde fark ediyorum. Her gün aynı şeyleri yaptığımız hayattan çok farklı şeyler yapıyoruz yolculuk gününde. Bir devleti paramparça ettiğinizi düşünün bir günlüğüne tüm düzeni yok ediyorsunuz. Söylediğime siyasal bir anlam yüklemeyin, düzen karşıtı bir insan değilim. Söylemek istediğim, yolculukta bir günü çok fazlasıyla farklı geçirdiğimiz ve devlette bunu betimlemek için kullanılan bir metafor. Yanlış anlaşılmalar kötü sonuçlar doğurabiliyor.
      Farklı bir şeyler yapmaktan bahsetmiştim. Monotonluktan kurtulmak için yaz ayını Amerika'da geçirmeye karar verdim Work and Travel programı ile. Mülakatı geçtim ve kayıt yaptırmaya hak kazandım. İstanbul'a gittiğimde gerekli işlemleri yapıp Amerika'ya gitmeyi garantileyeceğim.(lanet bir aksilik olmazsa.) Amerika'dan yazılar yazarım videolar çekerim çok harika bir deneyim olacak sanırım.

     İstanbul'daki evimde internet olmadığı için yolculuktayken çektiğim fotoğrafları vs. paylaşamayacağım. Gördüğüm şeyin fotoğrafını çekip buraya eklemek isterdim fakat internetsizlikten ötürü sadece gitmeden önceki şeyleri yazabiliyorum şimdilik. Belki İstanbul dönüşü bir şeyler ekleyebilirim.

8 yorum:

  1. Blogunuz hayırlı olsun. İzleyici oldum.

    YanıtlaSil
  2. bence daha çok yazmalısın böyle :) teketekvari programları izlemek için sağlam kafa istiyor, kafam karışıkken bir şey anlamıyorum ben

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler yorumun için öncelikle ve belki devamını getirebilirim diyeyim :)

      bende izlemek niyetindeydim fakat 1 saat izleyebildim anlayarak. Kafanın açık olmalı sanırım bu tarz şeyler için.

      Sil
  3. Breaking Bad'i bitir hemen! Efsaneee ♥
    Work and Travel yapmayı ben de çok istiyorum, çok sevindim böyle bi hak kazandığına, deneyimlerini beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım bir gün biter Breaking Bad ve Work and Travel konusunda da bir aksiliktir peşimi bırakmadı ben de bir sonraki senenin yazına erteledim. Uğraştığım bir sürü iş var. Öncelikle kafamı rahatlatmalıyım. Umarım seneye gidebilirim. Umarım sen de gidebilirsin :)

      Sil
  4. Work and Travel bende düşünüyorum biraz ilerisi sonra için ama :D Yeni Zelanda için... ;)Bu arada taruşma programındaki Celal Şengör'ü severim,ülke için yararlı bir bilim adamıdır, boş değildir yani :D
    Blog hayatınız HAYIRlı olsun efemmm :) ;)) Takibe alayım sizi,hem moralde olur size,ialveten yazmanızıda teşvik eder :)
    Work and Travel maceralı makalelerinizide heyecanla bekliyorum Hocam :)
    İyi günler,iyi bloglar dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim arkadaşım. Yeni Zellanda yazını da gördüm çok ilgimi çekti hemen okuyacağım. Severim böyle planlar yapılmasını. Sizin de blog hayatınız HAYIR'lı olsun efendim :)

      Sil

İnsanın Elinden Kayan Yaşamı

      Selamlar değerli okurlar. Buralara uğramayalı yaklaşık bir yıl oldu. Keyifle yazdığım blogum, iş hayatıma yoğunlaşmamla birlikte diğer...