03 Eylül 2017

Micro:Bit | Artık Çocuklarınız da Birer Mühendis!



           Artık çocuklarımızın basit anahtar devresi ile ampul yakma deneyi devri kapandı. Porgramlanabilir devreler var artık. Programlanabilir devreler eskiden çocukların için uygun değildi biraz ağır dillere sahipti o sistemler. Sanırım bu sebebi göz önünde bulunduran BBC şirketi olaya el atıp, çocuklar için programlanabilir, basit ve üzerinde mini ledler bulunan mikrodenetleyici geliştirdi. Ne oluğunu incelediğim zaman gayet mantıklı ve kullanışlı bir devre olduğunu fark ettim. Benim kodlama sistemini öğrenmem sadece bir dakikamı aldı. Çocuklarımızın analitik ve algoritmik düşünce sistemi konusunda kendilerini şiddetli bir şekilde geliştirebileceği bir devre bu. Benim tavsiyem, çocuğunuz varsa eğer mutlaka bu aletten satın alıp bazı uygulamaları birlikte yapmanız.



Ebeveynler:
           Biliyorsunuz gelişim her zaman olduğu gibi şuan da çok önemli. Ne kadar hızlı gelişebilirsek hayatta da o kadar başarılı oluyoruz. Orantı doğru bir şekilde ilerliyor anlayacağınız. Artık siber çağda olduğumuzu da söyleyebileceğim gibi dünyanın da vazgeçilmezlerinin değiştiğini söyleyebilirim. Elektrik ve onun getirdiği Elektronik, hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Çocuklarımızı geleceğe daha iyi hazırlayabilmek için teknolojiden uzak tutmamamız gerektiğini düşünüyorum. Teknoloji derken kastettiğim ellerine tablet veya bilgisayar vermek değil. tablet ve bilgisayarların içinde, çocukları tabii çeken uygulamalar ve videolar mevcut. Tek derdi para olan şirketlerin çocuklarınızın hayatını karartmalarına müsaade etmeyin. Üzülerek söylüyorum ki ellerine tableti verip saçma sapan şeyleri tekrar etmesini izlemek; sizin, çocuğunuza olan en büyük kötülüğünüz oluyor.

Çocuklarınızın yüz ifadelerini izleyin:
           Çocuklarınız tablet denen illetle uğraşırken onların hareketlerini gözlemleyin. Gözlerindeki boşluğu göreceksiniz, dünyadan tamamen koptuklarını ve hissizleştiklerini göreceksiniz. Aradan geçen zamanla gerçek hayattan soyutlandığını da göreceksiniz. Umarım soyutlandığını göremeden
önleminizi alın.





Bu kadar ciddiyet yeterli:
            Evet arkadaşlar konuyu birazcık saptırdığımı fark ettim ve konuma tekrar geri dönüş yapayım. Eğer bu aletten satın alırsanız hem siz yeni şeyler öğrenmiş olacaksınız hem de çocuğunuzun bir şeyler üretme isteğini körüklemiş olacaksınız. Çocuğunuz artık bir küçük mucit haline gelecektir zamanlar. Micro:Bit devresi zamanla yetersiz geldiği zaman daha üst seviyelere de geçeceksiniz.












         Eğer bu devreden satın almak isteyen varsa veya sorusu olan olursa yorum bırakabilirler veya mail adresimden mail gönderebilirler. 



Buyrun bir de robotistan.com'un yaptığı videoyu izleyin:


3 yorum:

  1. ilginçmiş :))

    kelimelikten davet gönderdim bilgine :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. başa baş gidiyor bakalım sonuç ne olacak :D

      Sil
    2. Aynen çok çekişmeli :D

      Sil

İnsanın Elinden Kayan Yaşamı

      Selamlar değerli okurlar. Buralara uğramayalı yaklaşık bir yıl oldu. Keyifle yazdığım blogum, iş hayatıma yoğunlaşmamla birlikte diğer...