15 Ocak 2018

Bütünleme


Yıla bu şarkıyla başladım buyrun dinleyin okurken.

      Soğuk Mutluluk adlı blogun, 2018 yılının ilk gönderisine hoşgeldiniz. Muazzam bir açılış yaptıktan sonra geçtiğimiz aylar ne yaptığımdan bahsedeyim diyeceğim fakat maalesef ve maalesef hiçbir değişiklik yok. Yenilik adına hiçbir şey yok. Ne bir oyun oynadım, ne bir film izledim ne de yeni yerler gezip gördüm. Hayat çok tuhaf ilerlemeyi tercih ediyor bu sıralar. Pek benden yana değil diyelim hayat. Bakalım gelecek nasıl olacak, belki daha çok paylaşım yaparım buralarda. Burası benim güvenli bölgem, biraz iyi hissettiriyor. İyi hissettirmesine karşın boş paylaşımlar yapmak istemediğim için buralara yazasım gelmiyor pek.
      Geçtiğimiz yıl her ay izlediğim filmleri sizlerle paylaşacaktım fakat nedense bunu sürdüremedim. Yine Bir Gün Biz Böyle adlı blogun sahibi 1 yıl boyunca her gün yazı yazabildi, kendisini tebrik ediyorum bu büyük başarısından ötürü; fakat nedense ben ayda bir kere bile olsun paylaşım yapamadım.  MOMENTOS , Bipolar adında harika bir seriye başlamış şu an 8. bölümünde, takip edebilirsiniz güzel yazmış kendisi. ve son zamanlarda keşfettiğim Her Telden Şef adlı blog sahibi de geçtiğimiz yıl, yani 2017 yılında 132 gönderi paylaşarak harika bir iş başarmış. Sizler gibi olmayı çok isterdim arkadaşlar.



       Şimdi aranızdan bazılarınız soracaktır, "yayın başlığını neden 'Bütünleme' yaptın" diye. Aslında cevap çok açık: Finaller bitti ve Büt dertleri başladı, tükenmiş halde girdiğim final sınavlarının ardından canlı bir şekilde bütlere yoğunlaşıyorum. Sanırım gözlerim yavaş yavaş açılmaya başladı bu konuda. Öğrenciler çoğu zaman sınavlara küfür edip dururlar. Bir zamanlar ben de böyleydim elbette, fakat acaba sınava mı küfür ediyorduk yoksa bilmediğimiz yerden sorulduğu için anlamsızca küfürler mi savuruyorduk. cevabı siz de gördünüz elbette. İnsanlar başarısız olduklarında her zaman kendileri dışında suçlayabilecek bir şeyler bulmak isterler. Bir türlü nedense biz öğrenci milleti gerçeği göremeyiz bir türlü. Umarım diğer öğrenci arkadaşlarımın da gözlerindeki perde biraz olsun aralanabilir. Her zaman sisteme, hocalara, sınavlara tepki göstermektense kendilerinin başarısız olduğunu görebilirler umarım. Elbette her zaman olan sizin başarısızlığınız değil. Dünyada bir şeyleri değiştirecek ufacık şeyler var, sizi sınavda başarısız kılabilecek şeyler; ama üzülmeyin, çünkü hayat üniversite sınavlarından ibaret, siz bilgiyi öğrendiğinize inanıyorsanız eğer mutlaka karşınıza çıkacaktır.

    Çok gereksiz ve karman çorman bir yazı oldu. Biraz daha çabalayabilirsem olacak bu iş.


Yazıda geçen bloglar takip edebilirsiniz.





4 yorum:

  1. Benden de bahsetmişsin teşekkür ederim :) istesen yaparsın bir karararına bakar sadece. Bu arada yan tarafa baktım da, 50 kitap demişsin 2017 hedefi olarak ama 9 tane okumuşsun. hedefi yüksek tuttuğuna göre okuyabilirsin, bu sene o sayıyı doldur bence.
    Ben yine devam etmeyi düşünüyordum aslında seriye, hayat normal seyrinde gitse ederdim de büyük ihtimalle ama yıl sonu ayrılık ile birleşince planlar değişti. Hayata öyle de davransan olmuyor böyle de davransan olmuyor ne yapacağımı şaşırdım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet 2017 reading challange benim utancım olarak kalacak orada. eskiden olsa fazlasını okurdum. umarım 50 kitabı bitiririm bu sene.
      Yazmaya da devam etsen sana iyi gelecektir. Ayrılıklar insanın hayatını kötü bir şekilde etkileyebiliyor fakat hayatına baktığın zaman her şey teker teker yoluna girmeye başlıyor. Bazen çok daha zor olabiliyor ama bir şekilde düzen oluyor. Eğer istersen :)

      Sil
  2. Ahahaha, çok teşekkür ederim Levent :) Yazının içinde bloğumu görünce yüzümde bir gülümseme oldu.
    Of bütünleme mi? Sanırım yüzyıl oldu ben oralardan geçeli :) ama var ya, şimdi hatırladıkça o zamanların heyecanını, acaba atılacak mıyım, ah bu benim son sınav hakkım deyip koştururken ve korkudan ölürken yine de mutluyduk. Sanki biliyordu bir yanımız o okulun eninde sonunda biteceğini :) Okuldaki sınva bitince hayatın içindeki bir çok sınavdan geçilecek, o yüzden her anın keyfi içinde bir yerlerde saklı.
    Güzellikler seninle olacak hep, biliyorum :)) Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Azıcık bile gülümsetebildiysem ne mutlu bana :)
      Evet büt zamanları biraz sıkıntılı geçiyor. İleride bugünleri çok özleyeceğimi biliyorum. Bakalımm.

      Sil

İnsanın Elinden Kayan Yaşamı

      Selamlar değerli okurlar. Buralara uğramayalı yaklaşık bir yıl oldu. Keyifle yazdığım blogum, iş hayatıma yoğunlaşmamla birlikte diğer...