21 Ekim 2018

First Man - Ay'da İlk İnsan



        Merhabalar değerli okurlar, uzun zamandır beklemiş olduğum filmi izlemiş olmaktan dolayı mutlu hissediyorum. Mutlu hissetmemin sebebi beklentimi tam anlamıyla karşılamış olmasıdır. Kadroya şöyle bir bakıldığında az çok film hakkında bir takım fikir sahibi olabiliyorsunuz o sebepten ötürü bu kadronun absürt bir yapım ortaya koymayacağına da emin olabiliyorsunuz.

       Yönetmen koltuğunda Damien Chazelle oturmakta idi. Genç yaşına rağmen gayet başarılı filmleri yönetmiş olduğunu biliyoruz. Akademi ödüllerinde de bu başarısı tasdik edilmişti. Damien Chazelle abimizi hatırlamayanlarınız var ise Whiplash ve La La Land filmlerinde yönetmenlik yaptığını söylemem size kim olduğunu hatırlatacaktır.

       Damien Chazelle'in yönetmen koltuğunda olduğunda, film müziği bestecisinin Justin Hurwitz olmaması bir istisna olurdu. Bu filmde de seyircileri şaşırtmayarak film müziği bestecisi Justin Hurwitz olmuştur.







       Justin Hurwitz, jazz müziği konusunda çok başarılı yapıtlar ortaya koyabilen bir müzisten olmasına rağmen First Man filminde Jazz müziğinden eser yoktu. Beni şaşırtan kısım Justin abimizin besteci olduğu bir filmde Jazz müziğini duymamış olmamdı. Jazz müziğinin kaotik havası filmlere epey farklı bir tat kattığı bilinen bir gerçek. Sanırım "Bir sonraki filme kadar ara verelim." demişler kendi aralarında. Bir sonraki filmde bol bol Jazz duyacağız gibi görünüyor. Kim bilir belki tekrardan bir müzikal filmde görürüz bu kadroyu. Bu arada Hurwitz abimiz sadece la la land filmi için yaptığı çalışmadan ötürü 2 adet ocar ödülü almıştır unutmayalım.

      Film için konuşmak gerekirse eğer şunu söylemeliyim ki; film ünlü aya ilk ayak basmış kişi olan Neil Armstrong'un NASA ile çalışmaya başladığı yıllardan başlamaktadır ve aya ayak basana kadar geçen olayları anlatmış. Filmin dram filmi oluşu ve kaliteli kadronun başarısı sizi, filmi izlerken duygulandıracaktır. Armstrong'un zorluklarla nasıl baş ettiğini, ölen kızının ve arkadaşlarının acısını içine nasıl gömdüğünü çok güzel bir şekilde anlamış olacaksınız filmi izlediğiniz sırada. Film ile ilgili detay vermeyi pek seviyorum fakat spoiler linçlerine maruz kalabiliyorum bu durumda. Uslu bir çocuk olup spoiler vermiyorum.

     Ryan Gosling başrol olarak çok kaliteli bir oyunculuk sergilemiş. Diğer filmleri izlemeden konuşmak doğru olmaz belki fakat akademi ödüllerinde en iyi erkek oyuncu adayı olacağı kesin gibi görünüyor.



4 yorum:

  1. Blogunuzu takibe aldım, sizi de beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürlerr hoşgeldiniz takipteyim ben de.

      Sil
  2. elinize sağlık güzel bir blog, güzel bir paylaşım.

    YanıtlaSil

İnsanın Elinden Kayan Yaşamı

      Selamlar değerli okurlar. Buralara uğramayalı yaklaşık bir yıl oldu. Keyifle yazdığım blogum, iş hayatıma yoğunlaşmamla birlikte diğer...