07 Şubat 2018

SpaceX - Falcon Heavy Testi



   Merhabalar değerli okurlar bu gece, yani 06.02.2018 tarih ve türkiyeye göre 23.45 saatinde yapılmış olan tarihi bir teste tanık olduk. Tarihi bir test oldu çünkü kalkış başarılı ile gerçekleştikten sonra birinci ve ikince kademe roketlerinin dünya üzerine düzgün bir şekilde, paraşüt kullanılmadan, istenilen yere inmesi söz konusuydu.




       Açıkçası benim için en önemli kısmı birinci ve ikinci kademe roketlerin dünya yüzeyine başarılı bir şekilde iniş yapmasıydı. birinci kademe çift roketi düzgün bir şekilde iniş yapmışken ikinci kademenin inişini düzgün bir şekilde gözlemleyemedik. Başarısız iniş yaptığı konusunda söylentiler dolanıyor haber sitelerinde. henüz Elon Musk'tan bir açıklama gelmedi. Eğer ikinci kademe başarısız bir iniş yaptıysa ben bu fırlatmayı yine başarılı sayacaktım; çünkü yaptığı testin başarılı olma ihtimalı %60 gibi bir olasılık idi. ikinci roket düzgün bir şekilde iniş yapamamış olsa bile atlantik okyanusunda bulunan geminin güvertesine iniş yapamamış olsa bile çok yakınına düştüğüne eminim. İnanın bana sadece birinci roketlerin başarısını izlemeniz yeterli olacaktır..

 Benim için pekte önemli olmayan kısmı ise şov olan kısmı idi. Aslında bu kısmı da şirket için önemliydi sanırım halk büyük bir sempati ile karşıladı bu durumu.

         Marsa 40.000 km/h ile gönderilmekte olan tesla aracı ve o araca bir yolculuktaymış gibi oturan astronot kıyafeti, halkı daha da coşturmak için gerçekleştirilen bir şovdu. Gayet işe yaradı elbette; duruşuyla, tarzıyla, müziğiyle ve "DON'T PANIC"i ile halkın gönlünü fethetmiş bulunmaktadırlar. yaklaşık 6 ay sonra bu aracın marsa iniş yapması bekleniyor.








canlı yayında Star Man aracını izlemek isterseniz : BURADAN ALAYIM
Ekşi Sözlükte son gelişmeleri takip etmek isterseniz de : BURADAN ALAYIM


birinci kademe roketlerinin başarılı inişi

4 yorum:

  1. Bugün haberlerde izlemiştim ben de hiç bakmam aslında da. Geri dönmesi kendimi Yıldızlar arasında filminin içinde gibi hissettirdi kim bilir belki bir gün oralarda da yaşanır. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer bu şekilde devam edersek elbet yaşanır. Karadeliklerin yakından gözlemlenmesinin bilime yapacağı katkıları tahmin edemiyorum. O günleri görürüz umarım.

      Sil
  2. Heyecan verici. O zaman gelecekte uzak turları düzenlenebilir :) Rokete biner gider bakar geliriz :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette her şeyi bekleyebiliriz gelecekten :)

      Sil

İnsanın Elinden Kayan Yaşamı

      Selamlar değerli okurlar. Buralara uğramayalı yaklaşık bir yıl oldu. Keyifle yazdığım blogum, iş hayatıma yoğunlaşmamla birlikte diğer...